Business Internaţional

Harry Potter deschide un an magic pentru Bloomsbury

31.03.2005, 00:00 13

Bloomsbury, editura care a publicat seria de succes "Harry Potter", estimeaza un nivel al profitului de 29 mil. euro in acest an, datorita comenzilor pentru cele mai noi aventuri ale baiatului vrajitor, relateaza Bloomberg.


Cartea "Harry Potter and the Half-Blood Prince" va fi lansata pe 16 iulie, iar Bloomsbury previzioneaza ca va avea un an magic, din moment ce comenzile pentru cea de-a sasea carte au depasit si cele mai optimiste estimari. Editura nu a dat publicitatii cifrele de vanzari, dar a declarat ca cererea pentru noua carte va ridica profitul pentru 2005 pe culmi mai inalte decat s-a sperat initial. Compania anticipeaza un profit de 29 mil. euro, cu patru milioane mai mult decat au previzionat analistii britanici. Bloomsbury a dat publicitatii si rezultatele pentru 2004. Nivelul profitului a crescut cu 6,9% la 16,4 mil. lire sterline (23,7 mil. euro), desi a lipsit o noua editie din "Harry Potter". Incercand sa isi diversifice oferta, Bloomsbury a cautat sa adauge noi autori la portofoliul sau, inclusiv debutanti care pot obtine un mare succes. 


Dar evenimentul major al anului va fi cu siguranta cea de-a sasea carte a lui JK Rowling din saga Harry Potter. Editia a cincea, "Harry Potter and the Order of the Phoenix", lansata in 2003 la trei ani de la ultima carte, a facut istorie cu vanzari de 5 milioane de exemplare in doar 24 de ore. Vanzarile cartilor au fost potentate si de lansarea filmului "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO