Business Internaţional

Hollinger amana pe termen nedefinit publicarea rezultatelor

17.03.2004, 00:00 12



Hollinger International i-a anuntat pe investitori ca publicarea rezultatelor inregistrate de aceasta pe intregul an, cat si intrunirea anuala a actionarilor sai vor fi amanate pe termen nedefinit, din cauza initierii unei operatiuni de revizuire a situatiei contabile a companiei de catre auditori si in asteptarea finalizarii unei anchete cu privire la activitatea grupului din domeniul editarii de ziare, relateaza Financial Times.



Aceasta amanare, la care actionarii se asteptau, reprezinta o noua complicatie pentru companie, aceasta avand in vedere o revizuire strategica a operatiunilor sale, cat si o posibila vanzare a activelor sale, incluzand titlurile Telegraph din Marea Britanie, a Chicago Sun-Times si Jerusalem Post. Compania a anuntat de asemenea ca in cadrul urmatoarei sale intruniri, asteptate a avea loc in luna aprilie, consiliul sau director va lua in discutie strategia companiei privind dividendele.



Problemele legate de volumul destul de mare al datoriilor companiei legate de plata impozitelor, de conflictul acesteia cu fostul presedinte Conrad Black, cat si problemele de ordin legal cu care orice ofertant pentru Daily Telegraph se va confrunta au fost mentionate de unii potentiali ofertanti si de catre surse din interiorul companiei drept posibile obstacole in calea incheierii unui acord.



In prezent, un comitet format din cinci jurnalisti din cadrul Telegraph, condus de Martin Newland, editor al Daily Telegraph, doreste sa poarte discutii cu Lazard pentru a-si exprima rezervele cu privire la potentialii detinatori ai titlurilor din Marea Britanie.



Surse familiare cu situatia au declarat ca acest comitet doreste sa-si exprime temerile legate de o posibila vanzare fie catre Express Newspapers, controlat de Richard Desmond, fie catre Daily Mail & General Trust.



Obiectiile mentionate de cei cinci membri ai comitetului vor fi incluse de Charles Moore, fost editor al Daily Telegraph, in cadrul unui articol ce va fi publicat in revista Spectator, ce face de asemenea parte din grup.
catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO