Business Internaţional

HSBC inchide in SUA divizia de credite ipotecare riscante

24.09.2007, 18:09 15

Grupul britanic HSBC Holdings va inchide divizia de credite ipotecare riscante din SUA, intrucat afacerea nu mai este sustenabila, iar in urma operatiunii 750 de persoane vor fi disponibilizate, iar banca va suporta costuri de 945 mil. dolari.
HSBC Finance, divizia de retail a HSBC, a anuntat ca Decision One Mortgage - unitatea care va fi inchisa, are operatiuni in Fort Mill, South Carolina, Phoenix, Arizona si Charlotte, North Carolina. "Nu mai este sustenabila si nu este o decizie buna sa ii alocam si alte fonduri", a declarat Michael Geoghegan, CEO-ul HSBC. Mai multe firme care acordau credite ipotecare riscante si-au inchis operatiunile si au solicitat plasarea sub protectia legii falimentului.
Criza din acest sector a avut un rol important in concedierea a peste 90.000 de persoane. HSBC este cea de-a patra banca la nivel mondial, cu o valoare de piata de peste 200 mld. dolari. HSBC a achizitionat, in 2003, unitatea Decision One, pentru 14 miliarde de dolari. Decision One si-a restructurat deja operatiunile, ca urmare a crizei sectorului de credite ipotecare riscante, numarul centrelor sale reducandu-se de la 17 la doar doua. HSBC a consemnat in primul semestru o crestere de 13% a profitului inainte de impozitare, la 14,16 mld. dolari, in conditiile in care un castig exceptional, de un miliard de dolari, a compensat avansul creditelor neperformante asociate pietei imobiliare americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO