Business Internaţional

Iese Grecia din zona euro? Brokerii îşi pregătesc platformele pentru tranzacţionarea drahmei

Iese Grecia din zona euro? Brokerii îşi pregătesc platformele pentru tranzacţionarea drahmei

Autor: Iulian Anghel

29.11.2011, 13:02 2432

ICAP Pic, unul din cei mai mari brokeri de tranzacţii între bănci şi-a pregătit platforma de tranzacţionare electronică pentru o potenţială revenire a drahmei greceşti, pe fondul îngrijorării că Grecia va părăsi moneda euro, potrivit Bloomberg, preluată de mai multe site-uri specializate. ICAP rulează pe Electronic Broking System (EBS), cea mai utilizată platformă de FOREX din lume.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat, sub protecţia anonimatului, că, deocamdată, au fost făcute teste-şablon nu din convingerea că Grecia va părăsi euro, ci ca urmare a preocupărilor clienţilor. În cazul în care Grecia va părăsi euro simulările făcute de ICAP ar ajuta compania să tranzacţioneze mai rapid drahma grecească, spune acesta.

Grecia aşteaptă în aceste zile să vadă dacă finanţatorii internaţionali îi vor dobloca tranşa de împrumut de 8 mld. euro, fără de care nu va putea evita insolvenţa după jumătatea lui decembrie.

Aflată în cel de-al patrule an de recesiune, statul grec a reuşit să respecte doar în parte, în ultimii doi ani, ţintele fiscale stabilite cu creditorii externi.

Cu unLIKEla pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO