Business Internaţional

Italia închide tot: Guvernul de la Roma a extins carantina la nivel naţional, într-o măsură fără precedent în istoria recentă. Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 463 de morţi în Italia

Italia închide tot: Guvernul de la Roma a extins...

Autor: Mihai Draghici, Ştefan Stan

09.03.2020, 22:53 10091

Premierul italian Giuseppe Conte a extins măsurile împotriva răspândirii coronavirusului la nivel naţional şi a interzis inclusiv orice adunări publice. 

Pe teritoriul Italiei nu se va putea circula decât în cazuri de urgenţă de familie sau în scop de serviciu. Premierul Conte a spus că ”cel mai bun lucru pentru cetăţeni în acest moment este să stea în casă”. 

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 463 de morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate este de 9.172, au anunţat luni seară autorităţile italiene.

Bilanţul actual este de 463 de morţi şi 9.172 de cazuri de infecţii, a declarat luni seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă, citat de publicaţia Il Fatto Quotidiano.

În total, până acum s-au vindecat 724 de persoane.

Italia devine astfel a doua cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus, după China.

Vârsta medie a persoanelor decedate de Covid-19 în Italia este de 81,4 ani, iar peste 60% dintre victime aveau cel puţin alte trei boli cronice, arată un studiu efectuat de Institutul Superior de Sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO