Business Internaţional

Are 19 ani şi a primit o invitaţie de la unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei pentru gestul său

Are 19 ani şi a primit o invitaţie de la unul dintre...

Autor: Ştefan Stan

21.09.2013, 16:13 28499

Un act de caritate al unui tânăr de 19 ani din statul american Minnesota, devenit viral pe Internet, a atras atenţia şi lui Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, care l-a şi invitat pe tânăr la întâlnirea acţionarilor companiei de anul viitor, scrie ABC News.

Joey Prusak a fost văzut ca un bun samaritean după ce a dat 20 de dolari din portofelul său unui client orb care a scăpat pe jos aceeaşi sumă, banii fiind recuperaţi însă de o altă femeie care nu a mai vrut să-i returneze.

Prusak a rugat femeia să îi returneze banii clientului orb, însă aceasta a refuzat, susţinând că banii îi aparţin. După ce a mai încercat de câteva ori fără succes, tânărul a rugat-o să părăsească magazinul , pentru că nu vrea să servească pe cineva cu atât de puţin respect pentru cei din jur, moment în care femeia a devenit extrem de nervoasă şi a început să înjure. După ce a plecat femeia, Prusak a dat banii bărbatului orb din propriul portofel, întorcându-se ulterior la muncă.

”Am făcut doar ce am crezut că este corect.  99 din 100 de oameni ar fi făcut la fel”, a declarat Prusak.

Fapta tânărului a devenit populară după ce un client care a fost martor la incident a scris un e-mail despre acesta către magazinul Dairy Queen. Magazinul a printat mesajul şi l-a publicat. Un alt client a făcut o fotografie a e-mail-ului şi a postat-o pe Facebook şi Reddit.  De atunci, susţinătorii au luat cu „asalt” magazinul unde Prusak este manager, unii oferindu-i chiar slujbe şi bani pentru facultate.

Tânărul a primit chiar şi un telefon special de la miliardarul Warren Buffett, al cărui fond de investiţii deţine Dairy Queen. Buffett a cerut ca tânărul să participe la întâlnirea acţionarilor de la Berkshire Hathaway din mai 2014, pentru a-l putea cunoaşte. 

Warren Buffett se situează pe locul al patrulea în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de aproape 60 de miliarde de dolari, conform indicelui miliardarilor realizat în timp real de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO