Business Internaţional

Lui David Copperfield nu-i reuseste trucul cu mafia ruseasca

13.03.2003, 00:00 26

Un juriu federal din Las Vegas a audiat recent pledoariile finale intr-un caz in care care cunoscutul magician David Copperfield incearca sa determine o firma de asigurari sa-i acorde despagubiri de 500.000$. El sustine ca a cheltuit acesti bani incercand sa-si recupereze echipamentul de spectacol de la o companie din mafia ruseasca.
"Ar trebui sa fie un caz simplu", a afirmat avocata lui Copperfield, Leslie Trager, in fata unui juriu dintr-un tribunal districtual din Las Vegas.
Copperfield angajat firma ruseasca Ris LisS pentru a gestiona si promova turneul international al artistului din 1999.
Potrivit lui Trager, Copperfield si compania sa, David Copperfield Disappearing Inc., au platit 250.000$ catre firma Ris LisS pentru a recupera anumite documente necesare pentru livrarea echipamentului de spectacol in valoare de 4 milioane de dolari in afara Rusiei.
Insa, Bruce Laxalt, avocatul care reprezinta firma de asigurari Fireman's Fund Insurance, a calificat relatia dintre Copperfield si o firma ruseasca Ris LisS drept "dubioasa".
Trager a caracterizat Ris LisS ca pe o "organizatie puternica, cu o mare influenta in lumea interlopa si cea politica din Rusia".
Magicianul, in varsta de 46 de ani, a depus marturii in repetate randuri, in procesul care dureaza de saptamani intregi.
Avocata lui Copperfield sustine ca, dupa spectacolul final al artistului care a avut loc in Moscova din 12 decembrie1999, Ris LisS a confiscat documentele si l-a santajat pe Cooperfield, amenintand-ul ca va distruge echipamentul daca nu-i plateste 250.000$.
Plangerea lui Copperfield a fost depusa in august 2000 si sustine ca in ianuarie 2000 magicianul a platit 282.305$, din care 250.000$ catre Ris LisS si restul unui grup de investigatii si unui fost agent KGB.
Echipamentul a fost in final recuperat si livrat cu vaporul in Finlanda.
Firma de asigurari Fireman's Fund a negat ca trebuie sa plateasca despagubirea de 506.343$, suma totala pe care artistul pretinde ca a cheltuit-o pentru a-si recupera echipamentul. Compania sustine ca asigurarea nu acopera si pierderile din "pagube sau distrugerea completa a bunurilor din cauza ordinelor date de autoritatea guvernamentala".
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO