Business Internaţional

Marea Britanie se prăbuşeşte din cauza restricţiilor: Economia s-a contractat cu peste 20% în aprilie

Marea Britanie se prăbuşeşte din cauza restricţiilor:...

Autor: Dorin Oancea

12.06.2020, 11:59 663

Economia Marii Britanii s-a redus cu 20,4% în aprilie,aceasta fiind cea mai mare contracţie lunară înregistrată, acesta fiind rezultatul unei întregi luni de restricţii, relatează BBC. 

The Office for National Statistics (ONS) a declarat că scăderea „istorică” a afectat practic toate domeniile de activitate.

Contracţia este de trei ori mai mare decât declinul înregistrat pe parcursul crizei economice din 2008 - 2009.

ONS a publicat, de asemenea, cifre pentru cele trei luni din februarie până în aprilie, când s-a înregistrat o scădere de 10,4% în comparaţie cu perioada anterioară de trei luni.

„Scăderea PIB a lunii aprilie este cea mai mare pe care a văzut-o Marea Britanie, de peste trei ori mai mare decât luna trecută şi de aproape 10 ori mai mare decât cea mai abruptă pre-Covid-19,” a declarat Jonathan Athow, statistician adjunct pentru economie la ONS. "Practic toate domeniile economiei au fost afectate, pub-urile, educaţia, sănătatea şi vânzările de maşini având cele mai mari contribuţii la această cădere istorică"

Constructorii auto şi constructorii de case au fost afectaţi în mod deosebit, a adăugat Athow.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO