Business Internaţional

McDonald's schimba meniul europenilor

10.03.2004, 00:00 16



Dupa ce saptamana trecuta a decis sa elimine treptat portiile "super-size" de cartofi prajiti si bauturi racoritoare in cadrul restaurantelor din Statele Unite, lantul american din domeniul fast-food McDonald's va aplica aceeasi strategie, ce vizeaza promovarea produselor alimentare sanatoase, si in Europa, relateaza Financial Times.



Compania, supusa unor presiuni extreme venite din partea participantilor la campaniile anti-obezitate, isi va modifica structura meniurilor intr-un numar de 16 tari, unde va reduce numarul portiile de burgeri in favoarea salatelor de pui, iaurturilor si fructelor.



Cel mai mare lant de fast-food din lume a introdus deja cu succes o gama de salate in restaurantele din Statele Unite.



Denis Hennequin, vice-presedinte executiv al McDonald's Europe, a declarat ca McDonald's colaboreaza deja cu nutritionisti in Bruxelles in vederea introducerii unui sistem de "smart libelling" (etichetare a produselor) ce urmeaza a fi finalizat pana la sfarsitul acestui an.



Lantului i s-a acordat castig de cauza in cadrul unui proces intentat anul trecut de doi adolescenti din New York ce l-au acuzat ca meniurile sale stau la baza obezitatii lor. Expertii cred ca noul sistem pan-european de etichetare va constitui un element important in apararea companiei McDonald's impotriva oricarei actiuni similare viitoare.



Produsele vor fi lansate in Marea Britanie si Germania la sfarsitul lunii martie, inainte de a fi introduse in meniurile restaurantelor de pe intreg continentul european.



Hennequin, ce a fost investit in rolul sau pan-european cu numai doua luni in urma, intentioneaza sa transfere rapid multe din practicile pe care le-a introdus in cadrul McDonald's in Franta. Sub conducerea sa, din 1995, Franta a constituit principalul motor de crestere a grupului in Europa.
catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO