Business Internaţional

Mitsubishi negociaza o alianta cu Peugeot

12.01.2005, 00:00 14



Compania japoneza Mitsubishi poarta negocieri cu producatorul francez PSA Peugeot Citroen in legatura cu o posibila alianta, informeaza BBC. Mitsubishi, singurul producator japonez care a inregistrat pierderi in 2004, a confirmat zvonurile cu privire la discutiile purtate cu grupul francez. Totusi, compania a refuzat sa comenteze speculatiile conform carora Mitsubishi ar putea produce autoturisme pentru PSA sau pentru rivalul japonez Nissan.



Mitsubishi a inregistrat probleme dupa ce actionarul DeimlerChrysler si-a retras sprijinul si mai multe autoturisme au fost retrase de pe piata din cauza unor defectiuni tehnice. Producatorul americano-german DeimlerChrysler, fost actionar majoritar la compania nipona, a hotarat in aprilie 2004 sa inceteze finantarea acesteia.



Vanzarile Mitsubishi s-au redus cu 41% in ultimul an, dupa ce s-a descoperit ca grupul a ascuns in mod sistematic rapoartele cu privire la defectiuni tehnice si a efectuat reparatii in secret. Compania va prezenta un plan de restructurare la sfarsitul lunii ianuarie. Colaborarea cu alti producatori auto ar fi o posibila solutie, avand in vedere ca vanzarile slabe au condus la o subutilizare a capacitatii sale de productie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO