Business Internaţional

MOL: Directorul nostru executiv nu pleacă

MOL: Directorul nostru executiv nu pleacă

Autor: Catalina Apostoiu

19.09.2010, 23:49 13

Grupul ungar din sectorul petrolului şi gazelor MOL a negatinformaţiile apărute în presă conform cărora preşedintele şidirectorul executiv al acestuia, Zsolt Hernadi, urmează săpărăsească actuala poziţie în câteva săptămâni, potrivitPortfolio.hu.
Vineri, cotidianul de business Vilaggazdasag cita o serie de sursecare anunţau faptul că Hernadi, ce conduce cea mai mare companie aUngariei din 11 iunie 2001, se va retrage la sfârşitul acestei lunisau la începutul lunii octombrie.
Ziarul îl desemna pe Istvan Kocsis, director al Companiei detransport public din Budapesta (BKV), care a mai condus câtevaîntreprinderi de stat în trecut, drept posibil succesor al luiHernadi. Kocsis nega la scurt timp după apariţia articolului depresă orice legătură cu această poziţie.
"MOL Group respinge ferm informaţiile potrivit cărora ZsoltHernadi, preşedinte şi CEO al grupului, se va retrage de laconducerea grupului", a declarat Dora Somylai, director decomunicare în cadrul grupului.
Un analist a declarat că ştirea privitoare la rămânerea lui Hernadiîn această poziţie este una pozitivă. "Piaţa consideră activitatealui Hernadi drept strategic pozitivă", a declarat Tamas Pletscher,analist în cadrul ING. "Semnele de întrebare privitoare la unpotenţial succesor au sporit nesiguranţa apărută în urma anunţuluilegat de plecarea lui Hernadi."
În acelaşi timp, "Kocsis nu are niciun fel de experienţă înindustria petrolieră, astfel încât o astfel de schimbare ar fiprobabil una negativă", declară analistul ING.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO