Business Internaţional

Naoto Kan, premierul Japoniei, optimist cu privire la evoluţia crizei nucleare

Inginerii japonezi au reuşit să restabilească controlul centralei nucleare Fukushima

Autor: Traian Terzianm

21.03.2011, 12:52 17

Premierul japonez Naoto Kan a spus că "vede luminiţa de lacapătul tunelului", ca urmare a faptului că muncitorii de lacentrala nucleară Fukushima au reuşit să reconecteze la curent douădintre reactoarele distruse de tsumani, scrie Bloomberg.

"Am reuşit să restabilizăm reactoarele 1 şi 2", a spus Kan,precizând că Tokyo Electric Power a reuşit să conecteze reactoarele3 şi 4. Între timp, canalul de televiziune local NHK a anunţat căinginerii au fost evacuaţi în condiţiile în care de la acoperişulreactorului 3 a ieşit fum.

Primul ministru japonez este optimist cu privire la crizanucleară declanşată în Japonia în urma cutremurului de 9 grade deacum 10 zile şi a spus că ce a fost mai rău a trecut.
"Cu fiecare oră ce trece, cu fiecare zi ce trece, lucrurile sunt şimai mult sub control", a spus Steven Chu, secretarul SUA peprobleme de energie. "Pas cu pas, japonezii fac un progresincredibil", a completat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO