Business Internaţional

NASDAQ ajunge la 25,1% din London Stock Exchange

22.05.2006, 00:00 6

Operatorul bursier american Nasdaq si-a marit participatia in cadrul bursei londoneze (LSE) pana la nivelul de 25,1%, scrie BBC.

Dupa achizitiile recente ale pachetelor LSE, piata se asteapta ca americanii sa inainteze o noua oferta de preluare. Vineri, oficiali ai bursei americane au anuntat ca Nasdaq a mai achizitionat 2,22 mil. de actiuni LSE.

Deutsche Boerse a prezentat operatorului francez Euronext o propunere de fuziune. Noul operator bursier va avea sediul in Frankfurt, coordonarea listarilor si a tranzactionarilor de lichiditati urmand sa fie facuta de la sediul din Paris.

Deutsche Boerse a prezentat oferta la doar o zi dupa ce operatorul francez anuntase ca discutiile cu alte companii in privinta unei fuziuni se dezvolta intr-un ritm rapid. Euronext se afla deja in negocieri cu bursa din New York, NYSE.

Ieri, oficialii Dubai International Financial Centre, au anuntat majorarea participatiei in cadrul Euronext, de la 1,67% la 3,48%. Analistii considera ca aceasta miscare ar putea reprezenta o alianta strategica pentru operatorul francez in procesul de negociere privind o viitoare fuziune. victor.rotariu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO