Business Internaţional

Nimeni nu mai împrumută Rusia după abuzurile din Crimeea. Moscova anulează o emisiune de obligaţiuni în ruble pentru a şasea oară în acest an

Nimeni nu mai împrumută Rusia după abuzurile din...

Autor: Marius Oncu

18.03.2014, 14:58 2029

Ministerul Finanţelor din Rusia a anunţat că a anulat licitaţia pentru vânzare de obligaţiuni programată pentru miercuri, din cauza "condiţiilor nefavorabile din piaţă", potrivit Bloomberg.

Randamentul obligaţiunilor în ruble cu scadenţă în februarie 2027 a urcat marţi cu 0,08 puncte procentuale, la 9,44%. Randamentul a avansat vineri cu 0,3 puncte procentuale, la 9,71%, cel mai ridicat nivel de la vânzarea obligaţiunilor în 2012.

Putin, a semnat, marţi, un acord cu noii lideri proruşi ai Crimeei privind alipirea acestei peninsule din sudul Ucrainei la Rusia.

Kremlinul a anunţat că Peninsula Crimeea face parte din componenţa Rusiei începând de la semnarea, marţi, a acordului de către Putin şi noii lideri ai acestei regiuni din sudul Ucrainei.

Decizia semnalează că Putin nu va da ceda după ce SUA şi UE au impus sancţiuni vizând mai mulţi oficiali ruşi şi ucraineni, constând din restricţii la călătorie şi îngheţarea activelor. Oficialii europeni şi americani au avertizat cu sancţiuni mai dure pentru a descuraja anexarea regiunii ucrainene de către Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO