Business Internaţional

Northern Rock are un nou CEO

14.12.2007, 16:52 8

Creditorul ipotecar Northern Rock, cea mai afectata banca britanica de criza subprime, a anuntat plecarea directorului executiv Adam Applegarth, scrie BBC News.
Applegarth isi anuntase in luna noiembrie intentia de a-si parasi pozitia din cadrul bancii aflate in impas.
Adam Applegarth va fi inlocuit de Andy Kuipers, in varsta de 49 de ani, care a fost redesemnat in pozitia de director. Banca a mai anuntat pierderi in valoare de 281 mil. lire sterline (754 mil. dolari) legate de reducerea valorii investitiilor realizate in obligatiuni cu risc ridicat (CDO).
Fostul CEO al bancii a fost dur criticat pentru problemele cu care se confrunta banca.
Bryan Sanderson, presedinte al Northern Rock, a declarat ca este "incantat de faptul ca Andy Kuipers s-a alaturat din nou board-ului ca director executiv. Sunt increzator ca el este persoana potrivita care va ajuta la conducerea companiei". Applegarth a declarat ca a venit vremea sa predea conducerea noului management.
Actiunile bancii britanice s-au prabusit dupa ce aceasta a fost obligata sa solicite finantare de urgenta din partea Bancii Angliei in luna septembrie. Clientii bancii s-au grabit sa-si retraga banii, de atunci banca asteptand oferte care sa o ajute sa depaseasca aceasta situatie. Au existat de asemenea cereri de nationalizare a bancii.
Olivant, unul din cei doi ofertanti care au ramas in cursa pentru Northern Rock, a amenintat cu retragerea, fiind nemultumit de modul in care se desfasoara discutiile. Olivant a solicitat in acelasi timp mai multe informatii cu privire la bancile care ofera finantare pentru oferta rivala anuntata de Virgin Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO