Business Internaţional

Noul guvern polonez va reforma conducerea companiilor de stat

Noul guvern polonez va reforma conducerea companiilor de...

Autor: Bogdan Cojocaru

16.11.2015, 00:00 181

Noul partid de guvernare al Poloniei, Lege şi Justiţie, intenţionează să reformeze în profunzime managementul din aproape toate companiile de stat, scrie cotidianul Dziennik Gazeta Prawna, preluat de The Warsaw Voice. CEO-ul companiei de rafinare PKN Orlen, Jacek Krawiec, îşi va pierde cu siguranţă poziţia.

El va fi înlocuit probabil de fostul ministru al trezoreriei Wojciech Jasinski. Va pleca, de asemenea, Pawel Olechnowicz, CEO-ul Lotos, tot o companie de rafinare. Olechnowicz ocupă funcţia de conducere la Lotos din 2002. Şeful producătorului de cupru KGHM, Herbert Wirth, va fi înlocuit cu fostul CEO Krzysztof Skora. La producătorul de chimicale Azoty va fi înlocuită toată echipa managerială.

 Guvernul are în plan schimbări şi pentru producătorul de gaze naturale PGNiG, pentru operatorul reţelei de gaze Gaz System, pentru compania de asigurări PZU, pentru operatorul bursei de la Varşovia, pentru transportatorul feroviar PKP şi pentru operatorul aerian LOT.

Toate aceste companii sunt de dimensiuni mari, unele fiind jucători de top în Europa. Nu este sigură soarta şefului băncii PKO Zbigniew Jagiello. Acesta se înţelege bine cu candidatul la poziţia de ministru al dezvoltării Mateusz Morawiecki.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO