Business Internaţional

O noua ancheta pentru practicile Halliburton

15.06.2004, 00:00 17

Guvernul Statelor Unite a lansat o ancheta cu privire la transferurile de sume efectuate de o companie mixta, in cadrul careia Halliburton Co. detine un pachet de actiuni, in contul guvernului Nigeriei, relateaza CNN.
Sumele vizau un proiect legat de constructia unei fabrici de gaze naturale lichefiate in Nigeria, a anuntat compania.
Oficiali ai Halliburton, cu sediul in Houston, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii catre industria energetica, au anuntat ca au discutat problema cu oficialii SEC.
Anchetatorii au solicitat companiei informatii legate de transferurile respective, prin care compania este suspectata de a fi incalcat prevederile Foreign Corrupt Practices Act.
Halliburton, condusa candva de vice-presedintele Dick Cheney, a declarat ca nu crede ca a incalcat prevederile acestui document, dar ca "nu exista nici o garantie ca guvernul nu va decide in sens contrar". Compania a adaugat ca analizeaza problema pe plan intern.
TSKJ este un consortiu inregistrat in Portugalia in cadrul caruia Kellogg Brown & Root, divizie a Halliburton, compania franceza Technip SA, divizia Sanmprogetti a Eni SpA si JGC Corp din Japonia detin pachete egale de actiuni.
TSKJ si alte companii au semnat contracte ce vizeaza constructia si dezvoltarea unui proiect in sectorul gazelor naturale lichefiate pentru Nigeria LNG Ltd, o companie foarte importanta detinuta de compania petroliera de stat a Nigeriei si filiale ale unui numar de trei companii petroliere europene-Royal Dutch/Shell Group, compania franceza Total si compania Agip a Italiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO