Business Internaţional

OTP Bank incearca orice strategie ca sa intre in Serbia

25.11.2005, 21:17 20

Banca maghiara OTP Bank doreste sa achizitioneze o banca de mici dimensiuni din Serbia pentru a castiga o pozitie pe aceasta piata, dupa care intentioneaza sa cumpere o banca de marime mijlocie, relateaza Budapest Business Journal.

OTP a depus o oferta pentru Niska Bank, o mica banca din Serbia, in luna octombrie si a trecut recent de runda de precalificare in cadrul procesului de achizitionare a Vojvodjanska Banka. Oficialii OTP si-au aratat interesul si pentru o a treia banca din aceasta tara, Panonska Banka.

OTP Bank intentioneaza sa se extinda pe pietele unde este deja prezenta, pentru ca nu doreste "sa joace un rol minor pe nici o piata", a declarat directorul executiv adjunct al bancii, Laszlo Wolf. Acesta a adaugat ca banca trebuie sa ajunga la o anumita dimensiune pentru a-si putea spori rentabilitatea.

Pe piata romaneasca, OTP este prezenta de anul trecut, cand a preluat RoBank, redenumind-o OTP Bank Romania, pentru suma de 47,5 milioane de dolari. Oficialii grupului au anuntat, la momentul tranzactiei, ca intentioneaza sa investeasca aproximativ 100 milioane de dolari pentru dezvoltarea subsidiarei din Romania.

Activele OTP Bank Romania totalizau 196 milioane de euro la sfarsitul lunii iunie, echivalentul unei cote de piata de 0,75%.

In perspectiva, ungurii de la OTP vor sa ajunga la o cota de 4-5% pana in 2010 prin dezvoltarea organica a filialei locale, dar sunt pregatiti sa faca si o oferta "corecta" in cadrul licitatiei pentru CEC.

"Dorim sa ne extindem foarte mult reteaua teritoriala, care va atinge circa 150 de unitati in urmatorii cinci ani. Ca banca universala, portofoliul de produse si servicii va fi indreptat atat spre segmentul retail, cat si spre zona clientilor persoane juridice", a mai spus Antal Pongracz, presedintele consiliului de administratie al OTP Bank Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO