Business Internaţional

Partidul de guvernământ ungar propune limitarea dreptului la grevă

Autor: Cerban Madalina Georgiana

20.12.2010, 14:12 17

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a propus limitareadreptului la grevă al salariaţiilor serviciilor publice, pentrua-şi impune mai uşor planurile economice, transmite Reuters, citatăde Mediafax.

Amendamentul propus de Fidesz la legea protestelor publice,adoptată în 1989, interzice salariaţilor din serviciile publice săparticipe la greve dacă nu ajung la un acord cu angajatorii pentrumenţinerea unui minim de servicii esenţiale.

În absenţa unui acord, o instanţă ar putea stabili ce poatereprezenta minimul de servicii esenţiale. Amendamentul aduce, însă,şi o normă specială care stabileşte aceste condiţii.

Această nouă mişcare vine după ce Guvernul a limitat puterilemai multor instituţii independente, precum Consiliul Fiscal, bancacentrală şi Curea Constituţională. În plus, sunt şanse mari caParlamantul să adopte luni o lege care conferă executivului uncontrol mai mare şi asupra presei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO