Business Internaţional

Piaţa auto din Ungaria îşi revine după 27 de luni de scădere

03.08.2010, 23:06 21

Un număr total de 4.359 de autoturisme noi au fost înmatriculateîn Ungaria în luna iulie, indicând o creştere surprinzătoare de19,2% în termeni anuali, potrivit Portfolio.hu.

Aceasta este prima dată când vânzările de autovehicule noi auavansat pe bază anuală din aprilie 2008. Conform datelor Datahouse,înmatriculările de autovehicule noi înregistraseră o scădere anualăde 25,5% în luna iunie. În perioada ianuarie-mai, vânzările auto auscăzut în Ungaria cu 46% în termeni anuali. În România scăderea afost de 49%.

Piaţa auto a Ungariei a atins un nivel extrem de scăzut în ceade-a doua jumătate a anului trecut şi în primele luni ale acestuian. Unul din factorii care au determinat creşterea pieţei a fostreprezentat de înlocuirea şi extinderea flotelor auto alecompaniilor.

În ultimele cinci luni, vânzările s-au menţinut stabile laaproximativ 4.000 de unităţi pe lună, cu mult sub nivelul de 15.000de autovehicule noi înmatriculate în fiecare lună înaintea dedeclanşarea crizei financiare.

În perioada ianuarie-iulie, un număr total de 25.897 deautoturisme noi au fost înmatriculate în Ungaria, corespunzând unuideclin anual de 40,4%.

Volkswagen a fost lider de piaţă luna trecută cu 620 dinmodelele sale vândute pe piaţa ungară. Astfel, cota de piaţă a VWs-a ridicat la 14,2%. Ford, lider din punct de vedere al vânzărilorpe iunie, a coborât pe locul patru. Opel a ocupat poziţia a doua,iar pe locul trei s-a situat Skoda, conform datelor Datahouse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO