Business Internaţional

Răsturnare de situaţie: Anunţul făcut de Uniunea Europeană privind aderarea Ucrianei la UE

Răsturnare de situaţie: Anunţul făcut de Uniunea...

Autor: Dorin Oancea

09.04.2022, 08:11 5201

În cadrul unei conferinţe la Kiev, UE i-a înmânat preşedintelui Zelensky un chestionar care va duce Ucraina cu un pas mai departe în obţinerea statutului de candidat la UE, relatează BBC.

Adresându-se preşedintelui ucrainean, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE va sprijini Ucraina pentru a se asigura că finalizarea acestui proces durează "săptămâni, nu ani", deoarece procesul a fost accelerat din cauza războiului.

"Rusia va coborî în decădere economică, financiară şi tehnologică, în timp ce Ucraina mărşăluieşte spre viitorul european, asta este ceea ce văd eu", a declarat Ursula von der Leyen.

Primind chestionarul într-un plic, Zelensky i-a asigurat pe jurnalişti că acesta va fi gata într-o săptămână.

Josep Borrell, şeful politicii externe a UE, a adăugat că au fost alocate peste 7 milioane de euro pentru a sprijini Ucraina în colectarea şi prezentarea de dovezi privind crimele de război la Curtea Penală Internaţională.

Borrell a menţionat, de asemenea, că delegaţii UE se vor întoarce în curând în capitală şi crede că ambasadele vor face acelaşi lucru.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO