Business Internaţional

Republica Moldova a reziliat contractul de concesiune pentru aeroportul Chişinău

Republica Moldova a reziliat contractul de concesiune...

Autor: Bogdan Cojocaru

15.07.2020, 00:00 244

Agenţia pentru Proprietăţi Publice din Republica Moldova, APP, a anunţat că a decis să rezilieze acordul de concesiune cu Avia Invest cu privire la aeroportul internaţional Chişinău, scrie SeeNews.

Avia Invest, operatorul aeroportului din Chişinău, nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, acumulând arierate de 66,2 milioane de euro  în cadrul programului său de investiţii, a explicat agenţia guvernamentală.

De asemenea, compania nu a furnizat o garanţie de un milion de euro pentru performanţă şi, deşi a primit o notificare de la PPA în februarie, nu a luat măsuri în perioada alocată de 60 de zile. „Ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale, APP a reziliat acordul de concesiune cu Avia Invest cu privire la activele aeroportului Chişinău şi din zona adiacentă şi a cerut returnarea proprietăţii către stat“, se arată în anunţ.

Avia Invest a declarat separat că nu recunoaşte rezilierea contractului de concesiune şi a acuzat APP că încearcă să îndeplinească instrucţiunile personale ale preşedintelui Republicii Moldova, pro-rusul Igor Dodon. În luna mai, Avia Invest a anunţat că a rambursat o sumă totală de 22,6 milioane lei (1,15 milioane euro) reprezentând datorie către stat şi a cerut guvernului moldovean să nu mai preseze compania. Ca răspuns, premierul Ion Chicu a declarat că compania nu şi-a acoperit în totalitate datoriile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO