Business Internaţional

Rusia este acuzată din nou de încălcarea arrmistiţiului din estul Ucrainei

Rusia este acuzată din nou de încălcarea...

Autor: Anna Primac

09.09.2014, 10:05 327

Militarii ucraineni respectă în mod unilateral regimul de încetare a focului, care este încălcat de către separatişti, a denunţat ministerul ucrainean, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

"Menţionăm că luni, la ora 19.00, armistiţiul era respectat doar de către armata ucraineană. Teroriştii (insurgenţii proruşi) continuau atacurile asupra poziţiilor noastre. Încălcări ale regimului de încetare a focului au fost înregistrate în localităţile: Nijnaia Krîmka, Avdeevka, Popasnaia, Nikişeno, Maiorsk, Kirovskoe şi Faşevka", menţionează Ministerul Apărării de la Kiev.

Potrivit ministerului, "forţele ucrainene nu folosesc aviaţia şi artileria", militarii ucraineni ripostând "doar cu arme de calibru mic".

La rândul lor, separatiştii acuză Kievul că a încălcat armistiţiul în mai multe localităţi, printre care Krasnîi Luci, Stahanov (în regiunea Lugansk), Peski şi Jdanovka (în nordul regiunii Doneţk).

Forţele guvernamentale şi separatiştii din estul Ucrainei au încheiat un armistiţiu care a intrat în vigoare vineri, dar deja sâmbătă s-au acuzat reciproc de încălcarea lui.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko a menţionat luni că armistiţiul a fost încălcat în repetate rânduri.

"Din nefericire, avem numeroase cazuri, poate 10-12 pe zi, în care încetarea focului este încălcată", a declarat el, precizând că cere ca Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să aibă "un reprezentant în fiecare punct periculos".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO