Business Internaţional

SocGen, afectata de pierderile din sectorul industrial

15.11.2002, 00:00 10

Societe Generale, a doua banca a Frantei din punct de vedere al capitalizarii de piata, a raportat o scadere a profitului net pana la 146 milioane de euro pe trimestrul trei. Banca a pus aceasta scadere pe seama declinului pietelor de actiuni.
Analistii lansasera estimari cuprinse intre 16 milioane si 471 milioane de euro legate de castigurile nete ale bancii.
Venitul bancar net a scazut cu 3%, pana la 3,3 miliarde de euro pe trimestrul trei, in comparatie cu 3,4 miliarde de euro anul trecut, in timp ce venitul brut din exploatare a crescut cu 4%, pana la 878 milioane de euro.
SocGen a inregistrat pierderi exceptionale ca urmare a neacoperirii pierderilor legate de capitalul investit in portofoliul sau de actiuni din sectorul industrial.
Venitul net al diviziei sale de operatiuni bancare cu clienti persoane fizice a crescut, insa, cu 21%, pana la 343 milioane de euro, reflectand o crestere potentiala derivata din diverse francize: retelele franceze, operatiunile bancare cu clienti persoane fizice din afara Frantei si serviciile financiare specializate.
Daniel Bouton, presedintele bancii a declarat ca "operatiunile bancare cu clienti persoane fizice desfasurate de grup pe plan local si international au produs performante puternice in acest trimestru, in timp ce rezultatele diviziilor de administrare de active,  operatiunile bancare personalizate si operatiunilor bancare cu corporatiile au fost destul de bune".
Banca a anuntat ca intentioneaza sa reduca numarul locurilor de munca in cadrul diviziilor sale din Italia, Spania, Londra si New York. Personalul SocGen in cadrul diviziilor de operatiuni bancare de investitii include aproximativ 1.800 de angajati in intreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO