Business Internaţional

SocGen, profit de 1,08 mld. euro

SocGen, profit de 1,08 mld. euro
04.08.2010, 23:10 20

Societe Generale, care deţine în România grupul BRD-SocGen, aanunţat un profit de 1,08 mld. euro în trimestrul doi, de pestetrei ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut, pefondul rezultatelor pozitive ob ţi nute pe segmentul de retailbanking şi pe fondul câştigurilor obţinute după reevaluareadatoriilor, scrie Bloomberg.

Rezultatele depăşesc cu mult estimările analiştilor, care sesituau în jurul valorii de 690 mil. euro.

Directorul executiv Frederic Oudea, care a preluat funcţia înurmă cu doi ani, după ce banca suferise pierderi importante dincauza operaţiunilor de trading, a stabilit ţinta de profit pentru2012 la 6 mld. euro. El speră să obţină venituri mai mari de lareţeaua de filiale din Franţa şi creştere pe piaţa din Rusia.Totodată banca mizează pe reducerea numărului de operaţiuni dewritedown - reducere a valorii contabile a activelor - din diviziade investment-banking.

"Sunt mulţumit de performanţa noastră pe o piaţă atât devolatilă", a explicat Oudea, 47 de ani. "Trimestru după tri mestrudemonstrăm că putem rămâne profitabili indiferent de condiţiile demediu şi demonstrăm totodată că putem ad ministra bine riscul."

Acţiunile Société Générale s-au apreciat după anunţarearezultatelor financiare, câştigând 1,6 euro, până la un preţ de 47de euro. În acest an titlurile băncii au pierdut 4,3%, com pa rativcu un declin de 0,2% în cazul BNP Paribas, cea mai mare bancă dinFranţa.

Pentru acest an SocGen a estimat un profit de 3 mld. euro, încondiţiile în care se vor reduce pierderile provocate de activeletoxice, inclusiv titluri garantate cu active şi titluri de datoriegarantate de emitenţii de obligaţiuni din SUA. Pierderile cauzatede activele toxice se vor situa în 2010 între 700 mil. euro şi unmiliard de euro, potrivit companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO