Business Internaţional

SocGen vrea sa devina lider in Europa

07.06.2007, 18:39 9

Banca franceza Societe Generale trebuie sa devina lider in Europa, in contextul procesului de consolidare care are loc in sectorul bancar, a declarat Luc Vandevelde, membru in conducerea institutiei financiare.
"Ne aflam intr-o noua era si, pentru a ramane in prima liga a bancilor la nivel mondial, trebuie sa fim lideri, cel putin la nivel regional, in cazul nostru in Europa", a declarat Vandevelde. El a adaugat ca sectorul bancar intra intr-o noua faza, de consolidare, iar grupul olandez ABN Amro poate fi factorul care sa declanseze un astfel de proces.
Royal Bank of Scotland, a doua mare banca din Marea Britanie, care a format un consortiu cu bancile Santander si Fortis, a lansat, saptamana trecuta, o oferta de preluare a ABN Amro in valoare de 71 de miliarde de euro, depasind o propunere anterioara inaintata de Barclays, acceptata de conducerea grupului olandez.
Vandevelde este fondator si director general al companiei de investitii Change Capital Partners si fost presedinte al retailerului Marks & Spencer.
Societe Generale s-a aflat in negocieri cu UniCredit, inainte ca grupul italian sa preia Capitalia, pentru a forma una dintre cele mai mari banci din Europa, evaluata la circa 100 de miliarde de euro.
Tranzactia nu a calmat insa zvonurile conform carora UniCredit ar putea prelua, in viitor, Societe Generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO