Business Internaţional

Statele Unite ar saluta noi sancţiuni impuse de Uniunea Europeană Iranului

Statele Unite ar saluta noi sancţiuni impuse de Uniunea...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

14.11.2017, 16:54 48

"Ar fi o mişcare cu adevărat foarte interesantă şi utilă din partea UE ", a declarat oficialul Administraţiei americane, prezent la Bruxelles.

Congresul american are ca termen jumătatea lunii decembrie pentru a se decide dacă este necesară reimpunerea sancţiunilor asupra Iranului, după ce Donald Trump a negat că aceştia au respectat termenii Acordului nuclear din 2015.

Relaţiile Iran-SUA s-au detensionat în timpul Administraţiei Barack Obama, însă actualul preşedinte american, Donald Trump, a declarat că Teheranul ar trebui pedepsit pentru rolul pe care îl joacă în conflictul din Yemen şi Siria.

UE, care în mod normal cooperează cu Administraţia de la Washington pentru impunerea sancţiunilor, susţine păstrarea acordului nuclear.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron, a menţionat posibilitatea impunerii unor noi sancţiuni, spunând că este "foarte îngrijorat" din cauza programului balistic al Iranul, care ar putea fi implicat în lansarea rachetei de săptămâna trecută, în direcţia Arabiei Saudite.

O rachetă balistică a fost interceptată, pe 4 noiembrie, la o distanţă de 35 de km faţă de capitala Riyad şi 850 de km faţă de frontiera cu Yemen. Oficialii Arabiei Saudite au învinovăţit rebelii huthi şi implicit statul iranian, însă Teheranul respinge acuzaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO