Business Internaţional

Stiri internaţionale

Autor: Catalina Apostoiu, Bogdan Cojocaru

09.03.2011, 23:11 33

Odorizantul Febreze a devenit cea de-a 24-amarcă a Procter & Gamble care trece de pragul de 1 miliard dedolari din punctul de vedere al vânzărilor anuale, scrie The WallStreet Journal.

Gigantul european EADS, compania care deţineAirbus, a revenit pe profit anul trecut, scrie BBC News. Profitulnet al grupului a atins 553 mil. euro, faţă de pierderi de 763 mil.euro în 2009.

Northern Rock, prima bancă naţionalizată în MareaBritanie din cauza crizei financiare, a raportat o pierdere de232,4 mil. lire sterline (270 mil. euro) pe anul trecut, potrivitBBC News.

CEO-ul Royal Bank of Scotland Stephen Hester aprimit un pachet de plăţi în valoare de 7,7 mil. lire sterline (8,9mil. euro) pe 2010, scrie BBC News. Pachetul include acţiuni învaloare de 6,5 mil. lire sterline ce nu-i vor fi acordate maidevreme de trei ani şi un salariu de 1,2 mil. lire sterline.

One Equity Partners intenţionează să lanseze oofertă publică iniţială pentru divizia sa Austria Metall, ce arputea plasa valoarea producătorului de aluminiu la 1 mld. euro,potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Oficialii europeni vor permite autorităţilornaţionale să utilizeze propriile definiţii ale unui indicator-cheieal "sănătăţii" băncilor în cadrul viitoarelor teste de stres,ameninţând să submineze eforturile de întărire a încrederii însistemul financiar cu probleme al continentului, scrie The WallStreet Journal.

Gigantul energetic german E.ON a raportat unprofit net în scădere cu 31% pe 2010, conform The Wall StreetJournal. Profitul net al companiei a scăzut la 5,85 mld. euro, dela 8,42 mld. euro cu un an în urmă.

Valoarea activelor deţinute de fondurile suveranea atins pragul de 4.000 mld. dolari anul trecut, cifra reprezentândo creştere de 11% în 2010, potrivit The Wall Street Journal.Influenţa fondurilor este aşteptată să crească în următorii cinciani, spre deosebire de cea a fondurilor de pensii, o altă categorieimportantă de deţinători de active.

Agenţia de evaluare financiară Moody's InvestorsService a retrogradat ratingurile depozitelor şi datoriilor a şasebănci elene, printre care National Bank of Greece (NBG), EFGEurobank şi Piraeus Bank, cu perspective negative, după reducereacalificativului suveran al Greciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO