Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Cheltuielile militare la nivel mondial auavansat în 2010 până la un nivel record de 1.600 mld. dolari, scrieagenţia de presă Thomson Reuters. Cheltuielile globale au urcat cu1,3% în termeni reali, un ritm în scădere faţă de cel de 5,9%înregistrat în anul anterior, pe fondul crizei economice.

NYSE Euronext a respins oferta formulată debursele americane rivale NASDAQ şi ICE, spunând că va rămâne laplanul de fuzionare cu Deutsche Boerse, potrivit BBC News.Oficialii NYSE Euronext au caracterizat oferta NASDAQ-ICE dreptneatractivă din punct de vedere strategic.

Omul de afaceri american Stanley Kroenke vaprelua controlul asupra clubului englez de fotbal Arsenal Londradupă o tranzacţie care evaluează unul dintre cele mai titrateechipe de fotbal din Marea Britanie la 831 mil. euro.

Deficitul de cont curent al Turciei aînregistrat mai mult de o dublare în februarie faţă de aceeaşi lunăa anului trecut, scrie Bloomberg. Deficitul a urcat la 6,1 mld.dolari de la 2,7 mld. dolari în februarie 2010.

Comisia Independentă ce se ocupă de sectorulbancar din Marea Britanie, mandatată să găsească modalităţi deîntărire a stabilităţii şi concurenţei din sectorul bancarbritanic, a anunţat că băncile care au operaţiuni de retail şi deinvestiţii nu vor fi forţate să se divizeze complet, dar căactivităţile de bază vor trebui protejate mai bine, scrie The WallStreet Journal.

Raportul de audit realizat de Renault în urmascandalului de spionaj în care este implicat indicădisfuncţionalităţi grave la nivelul conducerii constructoruluiauto, a declarat ministrul francez al industriei, Eric Besson,citat de AFP.

Europa este ameninţată de stagflaţie, fenomencaracterizat de inflaţie şi avans economic slab, în cazul în carepreţurile materiilor prime cresc, potrivit La Tribune. Scenariulprincipal pentru Europa este cel al unei "stagflaţii bizare", încare creşterea economică este slabă, iar inflaţia se datoreazăcreşterii preţurilor materiilor prime, şi nu a celor salariale,apreciază Patrick Artus, de la banca franceză Natixis.

Exodul de imigranţi veniţi din nordul Africii atensionat Europa şi a provocat o confruntare, luni, între miniştriide interne din state UE, Franţa, Germania şi Austria voind săînchidă frontierele tunisienilor care deţin permise eliberate deItalia, relatează AFP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO