Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu

22.07.2011, 00:02 46

Kale Group din Turcia a achiziţionat Fincuoghi,o companie italiană producătoare de plăci ceramice, conformpublicaţiei Hurriyet. "Achiziţia unei fabrici italiene de către ocompanie străină era considerată imposibilă în acest sector cucâţiva ani în urmă. Achiziţia reprezintă în acelaşi timp o premierăpentru industria italiană a plăcilor ceramice", a declaratpreşedintele Kale Group Zeynep Bodur Okyay.

Banca centrală americană se pregăteşte în modactiv pentru posibilitatea ca Statele Unite să intre înincapacitate de plată odată cu apropierea datei limită pentrumajorarea pragului de îndatorare al guvernului, scrie agenţia depresă Thomson Reuters.

American Airlines a anunţat o ofertă de 38 mld.dolari pentru 460 de noi aparate de zbor Boeing şi Airbus, potrivitBBC News. A patra mare companie aeriană a lumii după numărul depasageri, American Airlines va achiziţiona 200 de aparate de zborBoeing 737 şi 260 de Airbus A320.

Ritmul de creştere al economiei zonei euro aîncetinit semnificativ în iulie, activitatea sectorului privataproape stagnând, potrivit The Wall Street Journal. Indicele PMIrealizat de Markitt Economics a scăzut la 50,8 puncte de la 53,3puncte în iunie.

Inflaţia, bulele imobiliare şi controlulmonetar slab ridică "riscuri semnificative la adresa stabilităţiifinanciare şi macroeconomice" din China, iar autorităţile de laBeijing ar trebui să aprecieze valoarea monedei locale pentru acombate aceste ameninţări, a avertizat Fondul MonetarInternaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO