Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Vlad Popescu

06.09.2011, 00:02 72

Producătorul american de medicamente Eli Lilly poartă discuţii pentru un parteneriat sau investiţii în cadrul companiei turce producătoare de medicamente generice Mustafa Nevzat Ilac Sanayi, sau MN Pharmaceuticals, scrie Hurriyet.

Guvernul german se pregăteşte să preia o participaţie în cadrul companiei aeronautice europene EADS după ce niciun cumpărător nu s-a prezentat pentru o parte din deţinerile Daimler, scrie Financial Times. Berlinul caută cumpărători pentru participaţia de 7,5%, o treime din deţinerile Daimler, din luna februarie.

Asociaţia Bancară Europeană ar putea limita prin lege pachetele salariale şi bonusurile bancherilor, a declarat luni directorul executiv al autorităţii, Adam Farkas, citat de agenţia de presă Thomson Reuters. Asociaţia a primit, în luna august, de la UE sarcina de a analiza remuneraţia încasată de directorii băncilor, în cadrul unui proiect legislativ privind capitalul şi lichiditatea instituţiilor de credit.

Grupul elveţian Glencore a semnat primul contract de vânzare de carburanţi către guvernul interimar din Libia, potrivit unor surse din industria petrolieră, Consiliul Naţional de Tranziţie încercând să-şi diversifice furnizorii pentu a-şi satisface mai uşor nevoia disperată de combustibil.

Banca americană de investiţii Cantor Fitzgerald a planificat o ofertă publică iniţială la New York pentru a-şi accelera expansiunea, transmite Reuters. Directorul general al companiei, Howard Lutnick, a declarat, într-un interviu pentru Sunday Telegraph, că listarea "este o chestiune de timp". El vrea să listeze banca la bursă pentru a-i "supraalimenta" creşterea, notează ziarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO