Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu

29.09.2011, 00:01 59

Economia Statelor Unite este prinsă între creştere şi declin şi dacă ar exista un tablou de bord, acesta ar semnaliza "atenţie, pericol în toate direcţiile", a declarat Harvey Rosenblum, director de cercetare în cadrul Fed Dallas, potrivit CNBC. "Dacă economia nu va începe să se mişte puţin mai repede, ne vom afla într-un punct de turnură, iar lucrurile ar putea-o lua în direcţia greşită", a declarat Rosenblum. Totuşi, potrivit lui Rosenblum, există şanse mai mari ca SUA să revină la o creştere de peste 2%, mai degrabă decât să intre în recesiune.

Băncile sunt descurajate să încheie acorduri de finanţare a unor proiecte ample de noile reguli privind capitalul introduse la nivel mondial şi de criza din zona euro, potrivit jucătorilor de pe această piaţă, care spun că proiectele de infrastructură vor fi finanţate într-o măsură din ce în ce mai mare de către investitori, scrie Financial Times. În urma introducerii noilor standarde Basel, băncilor le va fi mult mai dificil să deţină credite mari pe termen lung în bilanţuri, potrivit unor executivi bancari din SUA şi Europa. Creditele destinate finanţării de proiecte de construire de centrale energetice, de turbine eoliene şi poduri sunt în mod special neatractive din cauza mărimii şi a perioadei pe care acestea sunt încheiate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO