Business Internaţional

Ştiri pe scurt din business internaţional

Ştiri pe scurt din business internaţional

Autor: Daniela Stoican

03.04.2014, 00:00 60

Investitorii au retras din Pimco Total Return Fund 3,1 mld. dolari în martie, a 11-a lună consecutivă în care cel mai mare fond de obligaţiuni din lume a înregistrat ieşiri de capital, scrie Thomson Reuters. Rezultatele vehiculului de investiţii sunt cu 95% mai slabe decât cele ale fondurilor similare, reflectând un val de decizii greşite ale managerului de cursă lungă şi cofondator al grupului PIMCO Bill Gross. Cele mai recente statistici arată creşterea riscului ca noi retrageri să aibă loc în contextul în care fondul a fost zguduit de schimbările de management intervenite la vârf şi de performanţe dezamăgitoare. De la începutul anului fondul a avut un randament de 1,29%, cu 0,55 puncte procentuale mai mic decât indicele de referinţă i. Investitorii au retras în total 52,1 mld. dolari din fond din mai anul trecut, conform Morningstar. Cele mai recente retrageri au redus portofoliul până la 232 mld. dolari. 

 

Unul din principalii producători de substanţe chimice din Polonia a anunţat că va deschide până în 2017 o fabrică de cauciuc în Brazilia unde va folosi know-how de la grupul francez Michelin, scrie Warsaw Business Journal. Synthos a semnat un acord pe douăzeci de ani pentru a folosi tehnologie Michelin. Polonezii intenţionează să producă aproximativ 80.000 tone de cauciuc sintetic la noua fabrică. De asemenea, compania a semnat un contract pe douăzeci de ani cu Michelin şi unul pe zece ani cu Pirelli Tyre, din Italia, pentru a furniza materie primă pentru facilităţile de producţie din Brazilia ale celor doi mari producători de anvelope. Valoarea estimată a contractelor este de 275 mil. euro, respectiv 371 mil. euro. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO