Business Internaţional

Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Traian Terzianm

25.11.2010, 23:10 15

Ford Motor îşi reduce datoriile cu 1,9 miliardede dolari, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Compania alansat o ofertă prin care deţinătorii de obligaţiuni în valoare de2,5 mld. dolari să îşi poată converti titlurile în acţiuni saucash.

Banca elveţiană UBS a fost dată în judecată şii se cer daune de 2 miliarde de dolari (1,5 mld. euro), fiindacuzată că a ascuns schema Ponzi pusă la cale de Bernard Madoff,cea mai mare fraudă din istorie, scrie BBC News.

Lansarea modelului 787 Dreamliner al Boeing, ceeste ţinut la sol pentru două săptămâni din cauza unui incendiusurvenit pe durata unui zbor de test, va fi amânată pentru a şapteaoară scrie Bloomberg.

China a înregistrat o dublare a excedentului de contcurent în trimestrul al treilea faţă de aceeaşi perioadădin 2009, scrie The Wall Street Journal. Surplusul de cont curent afost de 102,3 miliarde de dolari (76,86 mld. euro) în trimestrultrei, faţă de 72,9 miliarde de dolari (54,77 mld. euro) întrimestrul anterior.

Agenţia de rating Fitch a crescut ratingulTurciei la BBĂ, ca urmare a revenirii economice înregistrate şiîmbunătăţirii situaţiei finanţelor publice, scrie The Wall StreetJournal. Reprezentanţii agenţiei afirmă că Turcia se bucură de orevenire economică în formă de V, datorată creşterii interne.

Acţiunile companiilor financiare de stat dinIndia au scăzut abrupt după ce miercuri au fost arestaţiopt oficiali implicaţi în cel de-al treilea mare scandal decorupţie din ultimele luni, scrie The New York Times. Cei opt suntacuzaţi că au primit mită în valoare de sute de milioane dedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO