Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu, Marius Oncu

10.04.2011, 23:30 8

Producţia industrială a Ungariei a crescut cu0,9% în februarie faţă de luna anterioară, comparativ cu o creşterede 15,3% în ianuarie, conform Portfolio.hu. Faţă de aceeaşi lună aanului trecut, producţia a avansat cu 14,3%. Pe primele două luniale anului, creşterea producţiei s-a ridicat la 13,8%.

Moscova ar putea face o ofertă avantajoasăUcrainei dacă aceasta va decide să se retragă din cadrulnegocierilor pentru semnarea unui acord de comerţ liber cu UE şi seva alătura uniunii vamale dintre Belarus, Kazahstan şi Rusia, scrieKyivPost. Oficialii ruşi au arătat că Ucraina ar putea beneficia înacest caz de un discount uriaş la preţurile de import al gazelornaturale.

Gigantul chinez din domeniul energiei Dongfang Electric a încheiat un acord de construcţie a unei noi centraletermice în Bosnia, scrie Financial Times. Proiectul, ce se vaîntinde pe trei ani, necesită investiţii de peste 500 mil.euro.

Bulgarii au evitat plata unor taxe în valoarede până la 5 mld. leva (2,5 mld. euro) în ultimii doi ani,potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale de Venituri pe 2010,citat de Sofia News Agency.

Polonia ar putea liberaliza preţurile la gazenaturale cel mai devreme în 2-3 ani şi numai pentru firme, adeclarat şeful departamentului de petrol şi gaze din cadrulMinisterului polonez al Economiei, citat de agenţia de presăThomson Reuters.

Ungaria va folosi aproape un sfert dinstocurile de 1,2 miliarde de metri cubi de gaze naturale alestatului pentru a reduce impactul creşterii preţului de importasupra sistemului centralizat de încălzire şi furnizorilor deutilităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO