Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu

07.09.2011, 00:01 53

Guvernul ungar va consolida regimul fiscal bazat pe o cotă unică de impozitare în 2012 şi va continua să reducă datoria publică, a anunţat premierul ungar Viktor Orban, potrivit Budapest Business Journal. "Ungaria va învinge criza", a declarat Orban.

Până în 2015 economia online a Poloniei va creşte cu o rată medie de 14%, potrivit datelor Boston Consulting Group, citate de Warsaw Business Journal. În 2009 economia online a reprezentat 2,7% din PIB-ul Poloniei, iar până în 2015 procentul va urca la 4,1%.

Bursa de la Varşovia a anunţat că va introduce un nou indice numit WIG Plus, potrivit Warsaw Business Journal. Indicele va include companiile cu niveluri ale capitalizării cuprinse între 5 şi 50 mil. euro.

Ucraina nu a reuşit să ajungă la un acord cu Rusia în cadrul conflictului privitor la livrările de gaze, ministrul ucrainean al afacerilor externe Konstantin Grişcenko respingând ideea ca Ucraina să devină membru deplin al unei uniuni vamale conduse de Rusia, scrie Hurriyet.

Retailerul suedez de fashion H&M îşi va deschide primul magazin din Bulgaria în luna martie a anului viitor, scrie Sofia Echo. Magazinul va fi deschis în centrul The Mall din capitala bulgară Sofia.

Salariul mediu din Cehia a avansat în medie cu 2,5% în trimestrul doi al anului, până la 23.984 de coroane (980 de euro), majorările salariale depăşind creşterile de preţuri pentru bunuri şi servicii în prima jumătate a acestui an, potrivit Ceskapozice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO