Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Andreea Mindrila

19.10.2011, 00:01 50

Economia Bulgariei va avansa cu rate mai scăzute decât estimările guvernului de la Sofia din cauza crizei datoriilor din zona euro care a diminuat dramatic cererea pentru export, spune Institutul Internaţional de Finanţe. Creşterea PIB-ului se va reduce la 1,9% în 2011, 2,2% în 2012, 2,5% în 2013 şi 3% în 2014, scrie businessweek.com.

Rata şomajului a scăzut în Turcia cu 1,5%, ajungând la 9,1% în perioada cuprinsă între iunie şi august. Totodată, şomajul în mediul nonagricol s-a redus de la 13,6% la 11,8%, potrivit datelor publicate de institutul turc de statistică, scrie Hurriyet.

Phillip Morris este prima companie care anunţă o creştere excesivă a preţului ţigaretelor după decizia guvernului turc de a majora cota TVA pentru produsele din tutun. Preţurile produselor vor fi majorate cu rate cuprinse între 28% şi 44%, o creştere peste cea a TVA, scrie Hurriyet.

Dezvoltatorul Globe Trade Center (GTC) a anunţat vânzarea complexului de birouri Platinum Business Park din Varşovia către Allianz Real Estate din Germania. GTC va vinde patru clădiri pentru aproximativ 40 mil. euro. Totodată, compania va vinde o clădire aflată în construcţie şi un teren cu autorizaţie de construire, care odată terminate vor genera un profit estimat la 10-13 mil. euro, scrie Warsaw Business Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO