Business Internaţional

Stirile zilei din Europa Centrala si de Est

23.08.2009, 16:46 16

Atrium European Real Estate, companie ale carei actiuni au fost tranzactionate pentru prima data saptamana trecuta la Amsterdam, intentioneaza sa cumpere centre comerciale din Polonia si Cehia in urmatoarele sase luni, inainte ca preturile proprietatilor imobiliare sa inceapa sa creasca iar, scrie Bloomberg. Atrium, cel de-al doilea dezvoltator imobiliar dupa valoarea de piata, are suficiente fonduri pentru a realiza o "tranzactie foarte mare", a declarat Rachel Lavine, directorul executiv al companiei, care a adaugat ca oferta pe piata nu este foarte mare.

 

Vattenfall, cea mai mare companie de utilitati din Europa de Nord, si-ar putea anunta oferta pentru preluarea companiei poloneze Enea luna viitoare, chiar daca Polonia poarta discutii cu grupoul german RWE pentru a-i vinde acesteia participatia de 67% pe care statul o detine in cadrul companiei energetice, potrivit ministrului polonez al economiei, Waldemar Pawlak, scrie Bloomberg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO