Business Internaţional

The New York Times: "Vânătoare de case în ...România". Povestea unui hotel-pensiune, din Apoldu de Sus, scos la vânzare pentru 350.000 euro

The New York Times: "Vânătoare de case în ...România”. Povestea unui hotel-pensiune, din Apoldu de Sus, scos la vânzare pentru 350.000 euro

FOTO: Scott Eastman pentru The New York Times

Autor: Loredana VOICULESCU

15.10.2011, 16:08 2480

Sub titlul "Vânătoare de case în ...România", publicaţia The New York Times a scris că, într-un sat din România, aproape de Sibiu, în Apoldu de Sus, o casă cu opt dormitoare este scoasă la vânzare cu 350.000 de euro.

"Acestă casă cu opt camere funcţionează în prezent ca hotel şi restaurant în satul Apoldu de Sus, în Transilvania, în centrul României. A fost construită în anii 1930, curtea are o poartă din lemn, iar în curte se intră direct din stradă", scrie NY Times, care descrie cu lux de amănunte imobilul şi restaurantul cu mai mult de 30 de locuri.

Potrivit anunţuluipublicat de proprietar pe net, clădirea are însă 10 apartamente, fiecare având una sau două camere, cu baie separată, iar în prezent este scoasă la vânzare. "Cei de la NY Times au venit şi au văzut imobilul. Nu am văzut articolul, nu ştiam că a apărut. Noi avem postat, de două luni, anunţul de vânzare a hotelului pe un site (www.viviun.com). Desigur, mă aştept ca să mă sune mai mulţi străini, după ce a apărut articolul în NY Times", a declarat pentrugândul Ioana Petrache, proprietara imobilului.

Fiecare cameră este decorată într-un stil diferit, iar casa se vinde mobilată. Cea mai spectaculoasă este camera cunoscută sub numele de "Crama", care are arcade din cărămidă, o podea de gresie, fiind renovată şi dotată cu mobilier din secolul al XVIII-lea.

Petrache spune că a primit mai multe telefoane de la potenţiali investitori din străinătate: doi s-au prezentat ca fiind din SUA, doi din Africa, alţii din Israel. "Mulţi nu au părut serioşi, spunând că nu doresc să vină să vadă imobilul, aşa cum mi s-ar părea normal, dacă vor să îl cumpere, aşa cum pretindeau. Ei îmi propuneau să merg eu în altă ţară, să ne întâlnim acolo. Din start, aceste oferte nu le-am considerat serioase", ne-a povestit Ioana Petrache.

"Preţul (350.000 euro) li s-a părut atractiv"

Proprietara imobilului a povestit că a sunat-o şi un român care locuieşte în Germania, interesat să cumpere proprietatea. De altfel, bărbatul a promis că va veni să vadă imobilul. "Un alt român care locuieşte în străinătate a declarat că este interesat de achiziţia hotelului şi care ar dori să dechidă acolo o clinică", ne-a mai spus Petrache, care a adăugat că cei care au sunat-o spun că preţul li s-a părut atractiv.

"Imobilul l-am achiziţionat în 2007, l-am renovat şi l-am scos la vânzare acum două luni. Suntem o familie de designeri, iar fiecare membru de familie a decorat, în stilul său, câte o cameră din hotel. În prezent, am decis să suspendăm autorizaţia de funcţionare în regim de hotel-pensiune, pentru că am dorit să nu se deterioreze", a spus Petrache. Camerele au denumiri diferite: "Camera de zestre", "Apartamentul copiilor", "Camera de muzică", "Crama", "Camera de pictură", "Camera secretă"

"Acesta este un rafinat hotel-pensiune din Transilvania, România. Este o bună oportunitate de a investi şi de a lua banii înapoi repede", se arată în anunţul publicat pe site-ul imobiliar de către deţinătoarea imobilului. Suprafaţa totală a hotelului-pensiune, care are 3 etaje, este de 750 de mp.

Citţi mai multe despre "Vânătoare de case în ...România" pe www.gandul.info .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO