Business Internaţional

Tom Ford revine in prim-plan alaturi de Estee Lauder

14.04.2005, 19:28 31

A trecut un an de la despartirea lui Tom Ford de Gucci. Designerul a revenit pe piata printr-un parteneriat cu gigantul cosmeticelor Estee Lauder, scrie International Herald Tribune.

Ford, alaturi de partenerul sau Domenico De Sole, a imbunatatit considerabil situatia financiara a casei Gucci in anii 1990. Cei doi au anuntat ca vor infiinta o noua companie, care va crea produse sub marca Tom Ford. In plus, ei au incheiat doua parteneriate strategice: unul cu Lauder pentru realizarea de produse cosmetice si parfumuri, iar celalalt cu grupul Marcolin din Italia.

Noua companie ii are in prim-plan pe Tom Ford in functia de director general si pe De Sole ca presedinte.

Totusi, Tom Ford a declarat ca este prematur sa se vorbeasca despre o revenire a sa in lumea modei. El viseaza la formarea si consolidarea unui gigant al cosmeticelor pana in 2010, precum si a marcii Tom Ford.

Ford l-a cunoscut pe De Sole in 1990, cand a venit la Gucci. Cei doi au format o echipa redutabila la compania evaluata la 2,4 mld. dolari (1,85 mld. euro) si au parasit grupul in 2004, in urma unor neintelegeri legate de strategie cu compania mama, Pinault-Printemps-Redoute. De Sole a declarat ca ei vor fi unicii finantatori ai companiei, fara fonduri externe sau parteneriate. El a refuzat sa precizeze valoarea investitiei. Nu au fost dezvaluiti nici termenii financiari ai afacerii cu Lauder.

Pentru inceput va fi lansata gama de produse "Tom Ford for Estee Lauder", pentru sezonul de sarbatori 2005, urmand ca aceasta sa fie extinsa pana in primavara anului viitor. Aceasta va consta intr-o editie limitata de produse cosmetice precum rujuri sau pudre. Tom Ford va lansa si un parfum pentru femei in toamna anului 2006, care va fi urmat si de o versiune pentru barbati. Ford a declarat ca se va implica in realizarea noului parfum de la etapele de baza, folosind experienta acumulata la Gucci, unde "Rush" a avut mare succes.

Analistii mai sceptici pun la indoiala posibilitatea de reusita a celor doi, din moment ce sunt multe alte companii de pe piata care se lupta sa supravietuiasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO