Business Internaţional

Ucraina a "respins" cu succes numeroase asalturi ruseşti în Donbas Ministerul britanic al Apărării

Ucraina a "respins" cu succes numeroase asalturi ruseşti...

Autor: Dorin Oancea

24.04.2022, 10:28 175

Ucraina a "respins cu succes numeroase asalturi ruseşti de-a lungul liniei de contact în Donbas în această săptămână", a declarat duminică Ministerul britanic al Apărării în ultima sa actualizare a informaţiilor. 

"În ciuda faptului că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale, rezistenţa ucraineană a fost puternică pe toate axele şi a provocat costuri semnificative forţelor ruse", a continuat evaluarea, fără a preciza dacă rezistenţa a fost condusă de forţele armate ucrainene sau de grupuri civile.

Ministerul Apărării a citat, de asemenea, "moralul slab al ruşilor şi timpul limitat pentru reconstituirea, reechiparea şi reorganizarea forţelor de la ofensivele anterioare" ca fiind cauzele probabile pentru "eficacitatea de luptă" slăbită a Rusiei.

Vineri, Rusia a declarat că obiectivul principal al invaziei sale în Ucraina este de a prelua "controlul deplin" asupra sudului Ucrainei şi a regiunii Donbas din estul ţării. Anunţul, care a venit din partea unui oficial militar de rang înalt, a marcat prima dată de la începutul conflictului când Rusia a recunoscut că luptă pentru a stabili un coridor terestru prin teritoriul ucrainean care să lege Rusia de Crimeea, peninsula pe care a anexat-o în 2014

Rusia şi-a intensificat ofensiva în regiunea Donbas în ultimele săptămâni, potrivit oficialilor ucraineni, lupte grele fiind raportate aproape zilnic în regiunile Doneţk şi Luhansk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO