Business Internaţional

Ucraina: un depozit de deşeuri radioactive a fost lovit de rachete

Ucraina: un depozit de deşeuri radioactive a fost lovit...

Autor: Dorin Oancea

27.02.2022, 08:16 116

Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară din Ucraina a confirmat că un depozit de deşeuri radioactive a fost lovit de rachete, anunţă Sky News.

Pe Facebook, inspectoratul a declarat: "În data de 27 februarie 2022, la ora 01:20, ora Kievului, ca urmare a bombardării în masă a Kievului cu toate tipurile de arme antiaeriene şi rachete aflate la dispoziţia Federaţiei Ruse, rachetele au lovit situl de eliminare a deşeurilor radioactive al filialei din Kiev a Întreprinderii specializate de stat "Radon".

Notificarea a fost anunţată prin telefon de către personalul Radon, care se află în adăpost.

Inspectoratul a adăugat: "Ca urmare a tirului în masă, care este încă în curs de desfăşurare, în prezent nu este posibil să se evalueze amploarea distrugerilor. Sistemul automat de monitorizare a radiaţiilor a eşuat. Dar camerele de supraveghere au înregistrat căderea rachetelor. Evaluarea situaţiei radiaţiilor va fi efectuată cu ajutorul unor dispozitive portabile după terminarea tirului. Conform evaluării preliminare a SNRIU, nu există pericol de protecţie radioactivă pentru persoanele aflate în afara zonei de protecţie sanitară a RWD Radon."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO