Business Internaţional

UE atenţionează Ungaria cu privire la planurile legate de fondurile de pensii private

Autor: Adrian Voicu

26.11.2010, 13:13 16

Uniunea Europeană a trimis o atenţionare Ungariei cu privire laplanurile guvernului de a elimina fondurile de pensii private,informează Budapest Busines Journal.

"Suntem îngrijoraţi de ultimul anunţ al autorităţilor ungare cuprivire la sistemul de pensii. Acesta pare să reflecte o intenţiede a elimina întregul sistem de pensii obligatorii private", adeclarat Amadeu Altafaj Tardio, purtător de cuvânt al comisaruluieuropean Olli Rehn.

Bruxelles-ul si-a exprimat de asemenea temerile privindsustenabilitatea unui asemenea plan pe termen lung. "Am fiîngrijoraţi dacă guvernul ar folosi banii obţinuţi de la fondurilede pensii private pentru finanţarea cheltuielilor guvernului, aşacum sugerează proiectul de buget pe 2010", a spus Tardio.

UE s-a arătat ingrijorată de lipsa libertăţii de alegere înprivinţa întoarcerii la sistemul de pensii de stat. "Fondurile depensii private au un rol important în dezvoltarea pieţelor decapital locale. Dacă operarea lor devine imposibilă, nu vor maiputea îndeplini acest rol", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO