Business Internaţional

Un fond de investiţii arab a cumpărat 5% din UniCredit

24.06.2010, 23:06 19

Aabar Investments, un fond de investiţii din Abu Dhabi, acumpărat o participaţie de 4,99% în cadrul băncii italieneUniCredit, conform declaraţiilor directorului executiv MohamedBadawy Al-Husseiny, scrie Bloomberg. Aabar este cel mai mareacţionar al grupului auto german Daimler, proprietarulMercedes.

"Ne interesează sectorul serviciilor financiare", a declaratAl-Husseiny, adăugând că a cumpărat acţiunile UniCredit de pepiaţă. Purtătoarea de cuvânt a UniCredit a refuzat să facăcomentarii pe marginea acestui subiect.

Participaţia deţinută de Aabar în cadrul UniCredit, cea mai marebancă italiană, este evaluată la 1,84 miliarde de euro, iar fonduldin Abu Dhabi este al doilea cel mai mare acţionar după Mediobanca(5,14%), dar înaintea băncii centrale a Libiei, care deţine 4,988%şi a unei fundaţii cu 4,984% din acţiuni, conform datelor de pesite-ul băncii.

Aabar, care a achiziţionat divizia de private banking a grupuluiamerican AIG, a cumpărat în martie 2009 obligaţiuni convertibile înacţiuni ale UniCredit în valoare de 49,8 mil. euro. Banca italianăa strâns în acest an 4 mld. euro prin vânzarea de acţiuni noi şirenunţă la activele secundare şi reduce costurile pentru a-şiîntări capitalul. Banca a raportat în mai o majorare cu 16% aprofitului pe primul trimestru, până la 520 de milioane deeuro.

În România, la sfârşitul trimestrului unu UniCredit Ţiriac Banka urcat pe locul 5 în clasamentul celor mai mari instituţii decredit după active, cu 20 mld. lei (4,74 miliarde de euro),întrecând CEC Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO