Business Internaţional

Undă verde la admiterea în Schegen: Croaţia a primit votul Parlamentului European. Decizia finală va fi luată de Consiliul UE

Undă verde la admiterea în Schegen: Croaţia a primit...

Autor: Petru Mazilu

10.11.2022, 13:50 3037

Parlamentul European s-a pronunţat joi pentru admiterea Croaţiei în spaţiul Schengen.

Parlamentul European a deschis joi calea pentru admiterea Croaţiei în spaţiul Schengen. Totuşi, decizia finală este în mâinile liderilor de guvern din UE.

Cu o majoritate de 534-53, parlamentul a votat în favoarea ridicării controalelor de la graniţa dintre spaţiul Schengen şi Croaţia.

O decizie finală va fi luată de Consiliul UE, format din cei 27 de lideri de guvern din UE, care în decembrie anul trecut a confirmat deja că ţara a îndeplinit toate criteriile pentru a solicita accesul la spaţiul Schengen.

„Locul Croaţiei este în Schengen. Criteriile au fost îndeplinite. Parlamentul European a dat undă verde. Acum, Consiliul UE trebuie să livreze", a declarat preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, potrivit Reuters.

Spaţiul Schengen este cea mai mare zonă fără paşapoarte din lume, permiţând circulaţia nerestricţionată a persoanelor între 26 de ţări europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO