Business Internaţional

Unda verde pentru preluarea London Stock Exchange

02.11.2005, 18:36 12

Comisia britanica pe probleme de competitie a acordat Euronext si Deutsche Boerse sansa de a lansa o oferta pentru bursa londoneza (London Stock Exchange-LSE), cu conditia indeplinirii unor cerinte, relateaza BBC News.

Comisia a aratat ca cele doua firme trebuie sa asigure independenta serviciilor de clearing desfasurate de LSE.

Astfel, bursa paneuropeana Euronext poate formula acum o oferta oficiala si se poate pune de acord asupra pretului cu LSE. Intre timp, bursa germana Deustche Boerse

si-ar putea reformula oferta, dupa ce a renuntat la intentia de a depune o oferta in valoare de 1,3 miliarde de lire sterline (1,9 miliarde de euro) in luna martie.

Totusi, Deutsche Boerse a refuzat sa precizeze daca va depune o noua oferta dupa publicarea raportului comisiei.

Alti ofertanti?

Comisia a luat aceasta decizie in urma unei anchete derulate de-a lungul a sapte luni cu privire la ofertele depuse pentru bursa londoneza.

Cei doi potentiali ofertanti au fost de asemenea avertizati sa nu impiedice accesul rivalilor la divizia de clearance a bursei.

In urma anuntului facut de comisia britanica, Euronext, cu sediul la Paris, a declarat ca va continua sa colaboreze cu actionarii in vederea analizarii tuturor optiunilor de sporire a valorii actionarilor.

Comentatorii au sugerat de asemenea ca raportul ar putea determina institutii din alte sectoare, cum ar fi Macquarie Bank din Australia, sa depuna oferte.

Macquarie Bank si-a exprimat anterior interesul fata de bursa londoneza. catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO