Business Internaţional

Valoarea bitcoin a crescut cu 10 miliarde de dolari în 12 ore după o scădere majoră în weekend

Valoarea bitcoin a crescut cu 10 miliarde de dolari în...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

13.11.2017, 17:06 286

Moneda digitală se tranzacţiona, la începutul şedinţei bursiere de luni, la preţul de 5.857,32 dolari şi a crescut la 6.545,20 dolari, potrivit datelor publicate de CoinDesk. Astfel, preţul a crescut cu aproape 12%.

Spre sfârşitul zilei de sâmbătă, moneda virtuală a scăzut cu 15% de la aproape 6.500 de dolari la 5.507 dolari.

Capitalizarea de piaţă a bitcoin, sau valoarea totală a monedelor aflate în circulaţie, a crescut cu 10 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă de timp, conform Coinmarketcap.com.

Săptămâna trecută, bitcoin a doborât un nou record şi a ajuns la valoarea de 7.879 dolari, după ce grupul bursier american CME a anunţat că va lansa contracte futures pentru bitcoin.

Reţeaua bitcoin trebuia să fie actualizată, program numit SegWit2x, care era, iniţial, stabilit pentru 16 noiembrie şi avea scopul de a mări viteza de trazacţie. Procesul de actualizare nu a fost susţinut suficient, iar dezvoltatorii au renunţat la implementare. Acest lucru pare să fi declanşat vânzarea de bitcoin care a început vineri, potrivit CNBC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO