Business Internaţional

Vânzările H&M au crescut în iulie cu 10%

Vânzările H&M au crescut în iulie cu 10%
16.08.2010, 23:40 17

Retailerul suedez de modă Hennes & Mauritz (H&M) aanunţat o creştere cu 10% a vânzărilor în iulie comparativ cuaceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind estimărilespecialiştilor. Oficialii companiei au declarat că expansiunearapidă a companiei va continua în perioada următoare.

Al treilea cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume dupăcompania americană GAP şi cea spaniolă Inditex - în portofoliulcăreia se găsesc branduri precum Zara, Pull and Bear, Bershka şiStradivarius, a anunţat că vânzările magazinelor deschise de maimult de un an au fost cu 10% mai mari, în timp ce vânzările totaleau crescut cu 21%, scrie Wall Street Journal. Potrivit estimărilor,vânzările totale erau aşteptate să crească cu 12%.

În 2009 afacerile retailerului au fost afectate de contractareaconsumului şi de criza economică mondială.

H&M a anunţat că în iulie compania deţinea 2.066 demagazine, faţă de 1.828 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Înaceastă vară oficialii companiei au mai declarat că au în plan sădeschidă 180 de magazine în a doua jumătate a anului, în ţăriprecum Germania, Statele Unite şi China. Retailerul va intra şi pepiaţa din România în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO