Business Internaţional

Viitorul digital, riscul major pentru locurile de muncă germane

Viitorul digital, riscul major pentru locurile de muncă...

Autor: Catalina Apostoiu

17.05.2017, 00:00 393

Motorul industrial al Germaniei poate fi punctul vulnerabil al ţării atunci când vine vorba de integrarea tehnologiilor digitale în procesele de bază ale muncii, scrie Bloomberg. Digitalizarea reprezintă o ameninţare mai mare pentru locurile de muncă din cea mai mare economie europeană comparativ cu economiile bazate mai mult pe servicii, cum ar fi Franţa sau SUA, potrivit lui Achim Wambach, director al centrului ZEW pentru cercetare economică.

Pentru a contracara acest risc, guvernul poate lua măsuri pentru consolidarea know-how-ului şi infrastructurii tehnologice, arată acesta într-un interviu. „Armata“ de companii mici şi mijlocii a Germaniei a ajutat economia ţării să performeze mai bine decât celelalte economii europene, generând un excedent de cont curent în creştere puternică şi împingând şomajul la un minim record.

Totuşi, multe dintre aceste companii spun că deficitul de competenţe digitale stă în calea inovaţiei, sporind provocările cu care se confruntă Germania, în condiţiile în care angajatorii din această ţară trebuie să facă faţă unei populaţii în curs de îmbătrânire, iar guvernul pune un accent mai mare pe echilibrarea bugetului decât pe investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO