Business Internaţional

Viitorul şef al lui Isărescu primeşte şi binecuvântarea nemţilor

Viitorul şef al lui Isărescu primeşte şi binecuvântarea nemţilor

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

11.05.2011, 23:30 370

Cancelarul german Angela Merkel a lăsat să se înţeleagă că-lsprijină pe italianul Mario Draghi pentru poziţia de preşedinte alBăncii Centrale Europene, actualul guvernator al Băncii Italieiavând astfel cale liberă către cea mai importantă funcţie dinfinanţele Europei, scrie Bloomberg.

"Îl cunosc pe Mario Draghi. Este o persoană foarte interesantăşi cu experienţă. Este foarte apropiat de ideile noastre de culturăa stabilităţii şi a unei politici economice solide. Germania i-arputea susţine candidatura pentru poziţia de preşedinte al BCE", adeclarat Merkel. Germania este ultima dintre cele mai mari patruţări din zona euro care-l susţin pe Draghi după ce preşedintelefrancez Nicolas Sarkozy i-a spus primului-ministru italian SilvioBerlusconi, pe 26 aprilie, că va susţine un italian.

Ministrul spaniol de finanţe Elena Salgado l-a caracterizat peDraghi drept un "candidat excelent" ziua următoare. Merkel vreasă-l sprijine pe "cel mai german dintre candidaţii rămaşi", adeclarat un oficial al cancelariei. Draghi a devenit favorit înmomentul în care candidatul Germaniei, Alex Weber, s-a retras înluna februarie.

După adoptarea monedei euro, Banca Naţională a Românei va intrasub "aripa" BCE, instituţie care decide politica monetară a tuturorţărilor care folosesc moneda unică. De altfel şi acum BancaNaţională face raportări la BCE, iar guvernatorul Mugur Isărescueste prezent câteodată la şedinţele BCE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO